تبیان، دستیار زندگی
با روزهای پایانی هفته‌ی دفاع مقدس بار دیگر از تعداد فیلم‌های سینمایی آغاز هفته سیما كاسته می‌شود و تلویزیون كه این روزها به شدت به پخش سریال‌های ماه رمضان مشغول است، به آنتن رساندن این مجموعه‌های نمایشی و اختصاص باكسی به این تولیدات را بیش از هر مقوله‌ی د
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«سرپیكو» با بازی آل پاچینو

پوستر فیلم سرپیکو

وقتی تلویزیون برای پخش فیلم آنتن ندارد

به انگیزه پخش مجدد سینمایی «سـرپیكو»

با روزهای پایانی هفته‌ی دفاع مقدس بار دیگر از تعداد فیلم‌های سینمایی آغاز هفته سیما كاسته می‌شود و تلویزیون كه این روزها به شدت به پخش سریال‌های ماه رمضان مشغول است، به آنتن رساندن این مجموعه‌های نمایشی و اختصاص باكسی به این تولیدات را بیش از هر مقوله‌ی دیگر در اولویت قرار داده‌است.

طی روزهای نخست هفته‌ی جاری تنها یك فیلم مطرح در قالب برنامه «سینما اقتباس» به روی آنتن خواهد رفت كه آن هم پیش از این از تلویزیون پخش شده‌است. اما در شرایطی كه سیدنی لومت، كارگردان فیلم «سرپیكو» برای ساخت این فیلم نامزد اسكار بهترین فیلمنامه اقتباسی شده است، پخش مجدد «سرپیكو» در قالب برنامه «سینما اقتباس» و نقد و بررسی آن از این زاویه چندان بی‌مناسبت هم نیست.

«سرپیكو» با بازی آل پاچینو پیش از این در قالب برنامه «سینما چهار» پخش شده‌است؛ این فیلم محصول سال 1973 است و توسط سیدنی لومت كارگردانی شده‌است.

** فیلمی بر اساس یك داستان واقعی

فیلمنامه «سرپیكو» با بهره‌گیری از قصه كتاب پیتر مس، بر اساس یك قصه و ماجرای واقعی ساخته شده‌است. پیتر مس، نویسنده و روزنامه نگار آمریكایی با نگارش كتاب «سرپیكو» توانست به یك موفقیت عظیم تجاری در حوزه كتاب های بیوگرافیك برسد. كتاب سرگذشت این افسر كه با عنوان اصلی «سرپیكو: داستان كلاسیكی از پلیسی كه خریدنی نبود» شناخته می‌شود، بیش از سه میلیون نسخه در سراسر جهان فروش داشت.

پیتر مس پس از نگارش سرپیكو، در سال 1991 هم توانست جایزه بهترین كتاب «جنایی - حقیقی ادگار» را برای كتاب پر فروش خود با عنوان «كاغذ های فالاچی» دریافت كند. از دیگر آثار این نویسنده می‌توان به كتاب‌هایی چون «پادشاه كولی‌ها»، «ناجی» و «ساخت آمریكا» اشاره كرد.

داستان كلاسیكی از پلیسی كه خریدنی نبود» شناخته می‌شود، بیش از سه میلیون نسخه در سراسر جهان فروش داشت.

** داستان فیلم

قصه فیلم درباره فعالیت‌های یك پلیس نیویوركی به نام سرپیكو است كه در دهه 70 در اداره پلیس كار می‌كند و بر خلاف همكارانش هرگز حاضر به قبول پولی كه به ماموران پلیس داده می‌شود، نمی‌شود؛ این مساله موقعیت شغلی سرپیكو به خطر می‌اندازد؛ اماحتی زمانی كه از سوی مسوولان بالاتر فراخوانده می‌شود هم حاضر به عقب‌نشینی از دیدگاهش نیست.

** یك افشاگری صادقانه

سبك فیلم «سرپیكو» متعلق به دهه 70 است؛ دهه‌ای كه صنعت سینما ساخت فیلم‌های افشاگرانه اجتماعی خود را شروع كرد. سیدنی لومت، كارگردان فیلم، در طول قصه تلاش می‌كند كه مسائل را به شكلی صادقانه، رئالیستی و غیر شعاری به تصویر بكشد. از این رو سبك او بیشتر سبكی مستندگونه است.

«سرپیكو» برای تماشاگران فیلمی تلخ محسوب می‌شود كه با هدف نمایش فساد موجود در دستگاه پلیس آمریكا در دهه هفتاد ساخته شده و تاثیرات اجنماعی زیادی از خود بر جای گذاشته است.

در كنار آل پاچینو، بازیگرانی چون جان رادولف، جك كهود، پیف مگ گوئد، باربارا ادایانگ، كارتیلا شارپ، تونی رابرتر و جان مدیسی در سینمایی «سرپیكو» بازی كرده‌اند.

** پلیسی كه برگ جریمه ندارد

آل پاچینو برای بازی در این فیلم برای دومین بار نامزد دریافت جایزه اسكاربهترین بازیگر مرد شد؛ این فیلم كه پس از پدرخوانده ساخته شد بار دیگر موفقیتهای این بازیگر را تكرار كرد. پاچینو با مطالعه كامل كتاب مس و نیز تحقیقات شخصی، یك بازی سینمایی بی‌نقص را از خود به نمایش گذاشت. گفته می‌شود در یكی از روزهای فیلمبرداری آل پاچینو آن چنان در نقش خود فرو رفته بود كه واقعا یك راننده متخلف را توقیف كرد و می‌خواست با او برخورد كند كه متوجه می‌شود برگ جریمه ندارد!

** موفقیتی كه به ساخت سریال انجامید

موفقیت «سرپیكو» در زمان اكرانش سبب شد تا سه سال بعد بر اساس آن یك مینی سریال تلویزیونی ساخته شود. این سریال را مایكل كافی و رابرت ای كالینز با همكاری هم ساختند و بازیگرانی متفاوت از فیلم لومت در آن بازی كردند. سریال «سرپیكو» محصول كشور آمریكا بود و در قالب 15 قسمت ساخته شد.

** بازیگران فیلم

در كنار آل پاچینو، بازیگرانی چون جان رادولف، جك كهود، پیف مگ گوئد، باربارا ادایانگ، كارتیلا شارپ، تونی رابرتر و جان مدیسی در سینمایی «سرپیكو» بازی كرده‌اند.

منبع : ایسنا