تبیان، دستیار زندگی
اشکوال که به زبان روسی یعنی تندباد نامی است که به یک اژدر سوپر کاویاسیونی( حبابی) روسی اطلاق می شود .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اژدر اشکوال (قسمت اول)

اژدر اشکوال

اشکوال که به زبان روسی یعنی تندباد نامی است که به یک اژدر سوپر کاویاسیونی( حبابی) روسی اطلاق می شود .

نام رسمی این اژدر در نیروی دریایی روسیه Schkwal VA-111 می باشد، این اژدراحتمالا در سال 1977 وارد خدمت شده باشد .

ویژگی این اژدر سرعت بسیار بالای آن است که باعث می شود مقابله با آن و انجام مانور جهت فرار از آن برای زیردریایی ها و کشتی های دشمن بسیار سخت گردد .

سرعت این اژدر حدود 360 کیلومتر گزارش شده که یک سرعت فوق العاده برای یک اژدر به حساب می آید . (گرچه این سلاح را نباید اژدر نامید بلکه باید به آن موشک زیر آبی گفت ) . سر این سرعت زیاد در تکنولوژی خاصی است که در این اژدر به کار رفته که به سوپر کاویتاسیون معروف است که بر پایه ی یک ویژگی فیزیکی مایعات به نام کاویتاسیون استوار است .

قسمت های مختلف اژدر اشکوال

کاویاسیون در مایعات عبارت است از تبدیل یک مایع به گاز بر اثر کاهش فشار. ایده ی به کار رفته در این اژدر این است که اگر بتوانیم اژدر را در هاله یا حباب ناشی از کاویاسیون ، یعنی در یک محیط گازی به جای محیط مایع حرکت دهیم با توجه به اینکه مقاومت هوا 55 بار کمتر از مقاومت در محیط آب است از لحاظ تئوری می توان به سرعتی 55 برابر سرعت حرکت در آب برای آن اژدر دست یافت .

برای ایجاد این هاله یا حباب در اطراف  اژدر دانشمندان دو ایده مطرح کردند ، یکی اینکه سر اژدر را در قسمت نوک به قطر چند سانتیمتر تخت کرده بعد سرعت اژدر را آنقدر بالا ببرند که حباب ایجاد شده در راس آن بر اثر وجود تختی وسرعت آنقدر گسترش پیدا بکند تا کل اژدر را در بر بگیرد .

حالت دوم آنکه اژدر در هنگام حرکت از قسمت  نوک خود  گاز تزریق کند، بنابراین با یک کاویاسیون مصنوعی هاله ای یاحبابی مصنوعی دور اژدر را خواهد گرفت .

اژدر اشکوال

ایده ی اول برای اژدر ها با توجه به بزرگی حجمشان  ونیاز به سرعت بسیار بالا(برای ایجاد کاویاسیون) و به تبع آن نیاز به انرژی بسیار زیاد عملی نبود برای همین از ایده ی دوم جهت ساخت این اژدر ها استفاده شد ، یعنی تزریق گاز جهت ایجاد هاله یا حباب.

مشکل دومی که  طراحان با آن مواجه بودند این بود که چگونه باید اژدر را هدایت کرده و او را وادار کرد که در هاله یا حباب به حرکت خود ادامه دهد ، زیرا این یک مسئله ی بسیار مهمی است چون اگر اژدر از حباب یا هاله خارج شود ممکن است از بین رفته یا از مسیر خود منحرف شود .

ظاهرا راه حل این مسئله در ایجاد سری(خروجی گاز) متحرک است تا بدین وسیله خروج گاز وبه تبع آن هاله ی ایجاد شده قابلیت جهت دهی داشته باشد .

در فیلم ضمیمه شاهد تست نمونه ی مشابه

ساخت ایران هستیم.

برای دانلود FLV PLAYER اینجا کلیک کنید.